Aktuelt

Det er sommer og snart ferie

Vi nærmer os sommerferien. Den 28. juni har vi årsafslutning og dimission for de elever, der slutter deres uddannelse på Parat til Start i år.

Det er altid vemodigt at sige farvel til elever, vi har lært at kende gennem lang tid. Og de får vores bedste ønsker med på deres nye vej.

Vi glæder os til et nyt sjovt og lærerigt skoleår for både de elever, der bliver på skolen og det nye hold elever.

Skal du starte STU efter sommerferien, har du mulighed for at komme til en rundvisning og en snak på Parat til Start.

Du kan også få en skolepraktik i 2-5 dage. Her kan du få prøvet, om skolen er noget for dig. Kontakt os og lav en aftale. Du kan maile til os hele sommerferien :-)

Fra skole til fast job

Nina har gået på Særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse på Parat til Start og fortsatte på skolen i et halvt års tid som en del af et ressourceforløb med fokus på erhvervspraktik.
”Jeg var meget genert, da jeg begyndte på Parat til Start. Men jeg udviklede mig meget personligt i de år jeg gik på skolen. Jeg er ikke helt så genert mere, og jeg fik mere mod på tilværelsen. Min kontaktlærer på skolen kendte mig rigtig godt. Hun stillede krav til mig og hjalp mig f.eks. med min angst for balloner. Jeg kunne ikke engang tale om balloner og slet ikke være i rum med dem. Det kan jeg godt nu. Jeg er stadig lidt nervøs for at de skal sprænge, men jeg kan klare det”, fortæller Nina.

I foråret 2019 begyndte Nina i flexjob som piccoline på Modelbureauet Le Management i Aarhus midtby.
”Både i STU’en og i ressourceforløbet var jeg i praktikker for at få afklaret, hvad jeg kunne tænke mig at arbejde med. Jeg var i Kvickly, i Bahne, i Danmarks Radios kantine og altså på Le Management, hvor jeg stadig arbejder”.

Ninas arbejdsopgaver ret faste, og det passer hende rigtigt godt.
"Jeg ordner køkkenet, tømmer opvasker og ser, om der er noget, der mangler. Kl. 11:45 stiller jeg frokost frem. Herefter går jeg tur med kontorhunden. Jeg pudser alle spejle og tjekker om alt er pænt. Klokken 12:30 har jeg selv frokostpause”.
Til slut rydder Nina af fra frokosten, så køkkenet er pænt og rent, og har hun tid til overs tjekker hun de andre køkkener i firmaet, tømmer tørretumbler eller finder en opgave på hendes arbejdsplan.
"Jeg arbejder alle hverdage i ugen – tre timer pr dag og jeg nyder mit job”, forklarer Nina.

Hun har en kontaktperson på arbejdet, som hun kan gå til, hvis hun bliver usikker på en opgave eller, hvis noget ikke fungerer for hende. Hvis der kom andre uforudsigelige opgaver ind, havde hun tidligere svært ved det.
”Jeg blev lidt usikker og forvirret, men kan meget bedre tackle det nu. Det betyder meget, at de andre ansatte kender mig godt og de er gode til at hjælpe, hvis jeg står i en situation, hvor jeg har brug for støtte”.

Nina har et handikap, der betyder, at hun for eksempel ikke kan løbe, og at hun kan være usikker på benene på trapper.
”Jeg elsker mit job hos Le Management og det fede ved at arbejde lige præcis her, er at de altid er så søde, venlige og hjælpsomme og at de accepterer mit handikap, synes jeg er rart. Jeg kan fumle lidt i en sætning nogle gange, men de kender mig så godt, at det ikke betyder noget for dem”.

Det var Ninas kontaktlærer på Parat til Start, der hjalp hende med at finde praktikpladsen, som senere blev til fast arbejde.
”Min kontaktlærer så en annonce, hvor bureauet søgte en piccoline, og så kontaktede hun den ansvarlige. Jeg vidste ikke på det tidspunkt, hvad Le Management var for noget. Men jeg blev positivt overrasket. Alle er bare helt vildt søde”.

Ninas kontrakt udløber om to år, og hun ved ikke, hvor længe hun kan blive på bureauet.
”Jeg ved ikke hvad fremtiden bringer, men jeg kan nemt forestille mig, at jeg tager nogle år mere efter de fem første år, for det er et fantastisk sted at være. Jeg har de bedste kolleger, der vil en det bedste uanset hvem man er”, smiler hun.

Nina er lige flyttet i en ny og større lejlighed. Hun har bostøtte på hver 14. dag og har også stor hjælp af sin familie. Tidligere boede hun i samme opgang som sin bror.
”Det er fedt at kunne trække sig lidt mere fra familien og klare tingene mere selv og leve sit eget liv. Jeg vil også virkelig gerne have en hund på et tidspunkt. Jeg lufter hund på arbejdet og passer en hund i fritiden, så jeg øver mig. Jeg ser ikke så mange venner. Det er svært at få gjort noget ved at mødes med nogen. Men nu er arbejdslivet godt på plads, så har jeg måske lidt mere overskud til det”, siger Nina.

TOP